Safety

Marintec Expertise: Safety and Craftsmanship
An accident can happen in a split second. As damage surveyors, we see the consequences of this in practice every day. Not only material damage, but also incidents resulting in people being injured. We therefore take safety and working safely extremely seriously.

Familiar with safety regulations
Onze experts voeren hun werkzaamheden bijna altijd uit op het terrein van anderen. Op elk terrein, schip en op elke terminal, loods of werkplaats treden andere gevaren op en gelden andere veiligheidsvoorschriften. Wij zorgen ervoor dat we bekend zijn met de geldende veiligheidsvoorschriften en volgen deze op.

Notifying the supervisor 
Voordat wij een terrein of locatie betreden melden we ons bij de toezichthoudende instantie. Aan boord van een schip melden we ons bij de scheepsleiding. Bij vertrek melden wij ons weer af. Treffen we onveilige situaties aan, dan maken we daarvan melding bij de toezichthouder.

Confined spaces
Voordat wij besloten ruimten betreden (tanks of containers) stellen we vast of de ruimte veilig te betreden is en of er een geldig gasmeetcertificaat aanwezig is. Bij tankcontainers en ladingtanks van schepen vereisen wij een opzichter bij het mangat.

An eye for danger 
Op grond van onze kennis en ervaring hebben wij oog voor de gevaren die ons beroep met zich meebrengt. Het beoordelen van en onderzoek doen naar (on)veilige situaties is onderdeel van ons vak. Onze experts zijn in het bezit van het VCA-certificaat en het certificaat veiligheid op het spoor.

Preventing accidents
Op grond van risico-analyses en scenario’s gaan wij na hoe risico’s en de kans op ongelukken zijn te beperken en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Wij werken volgens de geldende protocollen en gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen als die nodig zijn. Alle procedures op het gebied van gezondheid en veiligheid zijn vastgelegd in onze kwaliteitshandboeken. Regelmatig volgen wij scholing om onze kennis up-to-date te houden.

Marintec Expertise BV

Europaweg 875
3199 LD Maasvlakte
Port number 8200, building 5

E: maasvlakte@marintec.nl
P: +31 (0)181 36 36 00 – (24/7)

Management & Accountancy

Burgemeester Hazenberglaan 403
3078 HG Rotterdam
P: +31 10 479 59 55 – (24/7)
E: directie@verschoor-bras.nl

VAT no. NL 812384726B01
CoC no. 24352979
IBAN NL69 RABO 0316878413